Zeelbergseweg 30          5555 LC Valkenswaard          Tel: 040-7805837          E-mail: info@atsvalkenswaard.nl  

 
   
home
Acties
Contact
APK
Route
Over ons
 
   
AUTO TOTAAL SERVICE VALKENSWAARD: periodieke keuring
 
   
 
apk

ATS Valkenswaard
is een erkend RDW keuringsstation.

Een afspraak is snel gemaakt.
Tel: 040-7805837
E-mail: info@atsvalkenswaard.nl

 

 

 

 

 


   

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt gelet op een aantal onderdelen. De keurmeester beoordeelt uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Onderdelen APK

Tijdens de keuring wordt gelet op:

  • De verkeersveiligheid

    Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Het milieu

    Uitstoot van uitlaatgassen
  • De registratie

    Kilometerstand, het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Roetmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1980 of later die een dieselmotor hebben, ondergaan bij de APK een roetmeting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. Dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting bij APK

Auto's met een bouwjaar van 1993 of later die een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator hebben, moeten een viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Registratie kilometerstand bij Stichting Nationale Auto Pas

De registratie van de kilometerstand van uw voertuig is een wettelijk verplicht onderdeel van de APK. Deze kilometerstand wordt geregistreerd in de databank van de Stichting Nationale Auto Pas. De kilometerstand wordt geregistreerd om fraude met kilometerstanden te voorkomen.

 
 
C it now                                           © Copyright Auto Totaal Service Valkenswaard                                            • Disclaimer